Zes jongeren – 13 tot 17 jaar oud – opgepakt voor brandstichting café ’t Brouwershof

Snel na de verwoestende brand in café ’t Brouwershof in Zottegem – lees meer via deze link en via deze link – naar verluidt het oudste café in de Egmontstad – werden zes minderjarigen door de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem opgepakt voor brandstichting. Twee daarvan werden in een gesloten instelling geplaatst.

Snel na de brand meldden getuigen dat er in de buurt jongeren te zien waren die met een bidon rondliepen. Ook de vaststelling van de verschillende brandhaarden in het gebouw wees op een doelbewuste brand. Na de meldingen en onderzoek door ploegen van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werden kort na de feiten zes minderjarigen – tussen de 13 en 17 jaar oud – opgepakt. De zes werden op vraag van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Oudenaarde. Twee minderjarigen werden in een gesloten instelling geplaatst. De overige vier mochten onder strenge voorwaarden naar huis.