GO! Atheneum Geraardsbergen opent prikkelend elektriciteitslokaal

Geraardsbergen. Naar aanleiding van het splinternieuw afgewerkt praktijklokaal organiseerden de elektriciteitsleerkrachten Frederik Bogaert en Niels Govaert een officieel openingsmoment voor de directieleden en de leerlingen van het 3de en 4de jaar Elektrische installaties .

‘Gedurende een volledig schooljaar werkten de leerlingen van het 3de en 4de jaar aan de transformatie van een echte bouwwerf tot dit mooie lokaal, vol polyvalente projecten die de leerlingen klaarstomen voor de uitdagingen van de toekomst’, aldus directeur Brecht Persoons.
‘Er werd onder andere een mini-huis nagebouwd in dit lokaal. Dit 3D-huis zorgt ervoor dat leerlingen kunnen werken in een realistische werkomgeving. De aangeboden projecten zijn enorm uitdagend en gevarieerd: oefeningen rond camerabewaking, sturing van verkeerslichten/straatverlichting, logische schakelingen maken, een draaimolen met persluchtsturing uitwerken, … Maar de jongelingen hebben ook kabelgoten geplaatst, leerden nummers vormen op een scorebord met een digitale sturing (7-DIGIT) en kregen oefeningen rond de elektrische sturing van een miniatuur torenkraan. Daarnaast waren er ook nog oefeningen rond etalageruimtes, het ventilatiesysteem en de verschillende soorten verlichtingen’, vullen vakleerkrachten Bogaert en Govaert aan.

Branko Vander Elst (4 EI) vertelt graag over zijn eigen project binnen dit nieuwe elektriciteitslokaal:: ‘Ik heb hier etalageruimtes gemaakt met verschillende soorten verlichting. Ik stelde dimopties in door schema’s te maken met drukknoppen. Het verbaast me hoeveel we op één schooljaar tijd gedaan hebben. Door al deze oefeningen heb ik dit schooljaar veel bijgeleerd op theoretisch en praktisch vlak.’