48ste mattentaartenworp kermis Goeferdinge

Goeferdinge. Zondag 10 juli 2022 om 17u30 is er de 48ste mattentaartenworp ter ere van kermis Goeferdinge. Eigenlijk had het een gouden jubileum moeten zijn, had dat virusje geen twee jaar roet in het eten gegooid.

Dorpsraad Goeferdinge neemt dit jaar de fakkel over van het feestcomité dat begin 2022  beslist heeft ermee te stoppen. Het gaat dit jaar wel nog het juweeltje (zonder ketting) leveren ter waarde van 350 euro en 200 mattentaarten. De dorpsraad gaat het feestcomité dan ook eens in de bloemetjes willen plaatsen om de jarenlange organisatie van dit evenement op kermis Goeferdinge op 10 juli 2022.
Aangezien pas begin dit jaar beslist is dat de organisatie van de mattentaartenworp kon doorgaan, heeft dat wat praktische problemen gehad om o.a. alsnog een podium te vinden. Gelukkig mocht de dorpsraad een oplegger gebruiken van de Firma Van Israël maar door een afgelasting heeft de stad de dorpsraad alsnog een podium beloofd.

Om de financiering van de toekomstige edities te verzekeren organiseert de dorpsraad op zaterdag 1 oktober 2022 in de parochiezaal Sint Bavo Goeferdinge een eetfestijn. ‘Hopelijk zijn we dan opnieuw vertrokken voor een jarenlang lokaal kermisevenement waarbij dit in de toekomst georganiseerd kan worden op de ontharde site (toekomstmuziek), naast de kerk van Goeferdinge tussen veel groen waar het aangenaam vertoeven zal zijn het ganse jaar door’, aldus de Dorpsraad Goeferdinge.
Voor meer info: Dorpsraad Goeferdinge