Zwaar treinongeluk aan het station van Idegem

Idegem. Zondag 31 juli gebeurde aan het station van Idegem een zwaar ongeluk. Toen de trein het station richting Geraardsbergen binnenreed, werd een jongen door de trein aangereden. ‘Volgens getuigen zou het slachtoffer onder de trein gesprongen, maar dat werd nog niet officieel bevestigd. De jongen werd naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen overgebracht. De politie van Geraardsbergen/Lierde doet onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeluk. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Hoe het met het slachtoffer gesteld is, is nog niet geweten.

Momenteel ligt het treinverkeer van en naar Geraardsbergen stil. De vijfentwintig reizigers die op de trein zaten, werden door een bus naar hun eindbestemming overgebracht. De overweg aan de Kulvestraat is afgesloten voor alle verkeer. Ook Infrabel was van de partij. De machinist kreeg psychologische ondersteuning. Tussen Ninove en Geraardsbergen wordt alle treinverkeer voor onbepaalde tijd onderbroken. Voor de reizigers zijn er vervangbussen ingelegd. Tussen Denderleeuw en Ninove kunnen de reizigers gebruik maken van een vervangtrein. Later meer.

Wie met levensvragen zit, kan contact opnemen met 1813.

Julien Borremans

X