© Google Maps

Drie weken werken N42 Herzele. Omleiding via Langestraat Zottegem

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft aangekondigd op maandag 8 augustus te zullen starten met herstellingswerken aan de Gentweg (N42b) in Herzele. Het is voorzien dat de werken drie weken zullen duren. Voor verkeer richting Geraardsbergen wordt een omleiding voorzien via de Langestraat in Zottegem.

De werken moeten zorgen voor een beter wegcomfort en meer veiligheid voor de weggebruiker. Er zullen verschillende zones hersteld worden.

“Voor een beter rijcomfort wordt het asfalt afgefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag. De werken duren drie weken. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk en de planning kan nog wijzigen”, aldus het Agentschap Wegen en Verkeer. “De fietsers volgen een omleiding in de beide richtingen via de Rotonde N42/Langestraat, de Langestraat, de Tweekerkenstraat, de Rodestraat , de Wijnhuizestraat, Pijpketel, de Armstraat , Vinkenhoek en de Assestraat. Het gemotoriseerd verkeer richting Wetteren kan langs de werfzone blijven rijden. Het verkeer richting Geraardsbergen rijdt om via de rotonde Langestraat, de Langestraat (N454), de Godveerdegemstraat, de Jasmijnlaan, de Tweekerkenstraat (N454a), de Kloosterstraat (N462), Smissenhoek, Gaverland, Luiveld en de Assestraat tot aan het kruispunt met de N42. De Schipstraat is afgesloten en het verkeer richting Herzele rijdt om via de Steenhuizestraat, de Holmanstraat, Kloosterberg, de Eikestraat en de  Brusselbaan (N8). Het zwaar verkeer (+7,5 ton) richting Geraardsbergen wordt omgeleid via N42, N46 en de N8.”

Meer info?

www.wegenenverkeer.be/herzele

X