Jonge vrouw aangerand en verkracht te Idegem

Idegem. Eind april 2022 nam een jonge vrouw op een avond een kortere weg via de steegjes tussen het Idegemplein, de Bareelstraat en de Ninoofsestraat. In één van die steegjes werd ze aangerand en verkracht. Dit hebben we uit betrouwbare bron vernomen. Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang. We vroegen de politie van Geraardsbergen/Lierde om meer informatie, maar gezien ‘het gevoelige onderwerp wordt er niet gecommuniceerd’. Bij het parket van Oost-Vlaanderen bevestigen ze dat er een onderzoek loopt, maar kunnen ze geen informatie verstrekken zolang dit onderzoek aan de gang is.

We namen contact met de familie op en vroegen of het slachtoffer met dit verhaal naar buiten wil treden. De familie doet dit liever niet en communiceert enkel met de politie. De redactie beperkt zich dan ook enkel tot deze algemene feiten om de integriteit van het slachtoffer te respecteren. Anderzijds heeft ons lezerspubliek recht op informatie en geven we de algemene feiten weer.

Julien Borremans