Wagen knalt tegen verlichtingspaal en gevel. Kind gewond.


Ophasselt. Woensdagnacht gebeurde er in Ophasselt op de Leopoldlaan – net voorbij de Sint-Pietersbandenkerk – een zwaar auto-ongeluk. Een zwarte Mitsubishi reed richting Brakel. Volgens getuigen zou de man in slaap zijn gevallen en heeft zo de controle over het stuur verloren. Daarbij kruiste hij de weg en kwam langs de andere kant van de Leopoldlaan tegen een gevel van een huis en een verlichtingspaal terecht.

De verlichtingspaal viel dwars over de weg. Een Volvo die vanuit Brakel richting Ninove reed, kon de verlichtingspaal niet ontwijken en botste er tegen aan. Bij de Volvo bleef het bij materiële schade. Bij de Mitsubishi was de schade aanzienlijk. In de wagen zaten meerdere personen, waaronder twee kinderen. Één van de kinderen raakte gewond en werd voor verzorging en onderzoek overgebracht.

De politie en de hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Leopoldlaan werd voor alle verkeer tijdelijk afgesloten. De politie leidde het verkeer in goede banen.

Julien Borremans

X