Verdronkene uit de vijver van de Gavers gehaald

Schendelbeke. Zondagmorgen 28 augustus werd een verdronkene uit de vijver van het provinciaal domein De Gavers gehaald, ter hoogte van de parking aan de Kampstraat. De precieze omstandigheden zijn niet gekend. De politie was reeds voor 7.00 uur deze morgen ter plaatse. Het lichaam zou door een voorbijganger zijn opgemerkt. De brandweer van de Hulpverleningszone Zuid en de hulpdiensten waren massaal aanwezig. Ook het parket was daar. De parking werd afgesloten en was voor niemand toegankelijk. De brandweer stelde een tent op om nieuwsgierigen op een afstand te houden. Er werd ook een perimeter ingesteld. Wandelaars, joggers, fietsers moesten rechtsomkeer maken.

Volgens de communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde zou het om zelfmoord gaan. Wie met levensvragen worstelt, kan contact opnemen met het gratis noodnummer 1813.

Julien Borremans