Gestripte woning op Astridlaan vlot toegankelijk, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Geraardsbergen. Op de Astridlaan wordt een huis gestript. Het gesloopte materiaal staat achteraan het huis. De woning is vrij toegankelijk voor derden en kan tot gevaarlijke situaties leiden. Spelende kinderen kunnen zich gevaarlijk kwetsen. In het recente verleden werden verschillende leegstaande woningen op de Astridlaan gekraakt omdat ze vlot toegankelijk zijn. Stéphan Bourlau wijst er andermaal op dat dit ‘een grove nalatigheid’ is.

Op de Astridlaan wordt andermaal een woning gestript en gesloopt. Het bouwafval wordt achteraan het huis opgestapeld. Op de werf staat een graafmachine. Niks aan de hand, ware het niet dat de werf voor buitenstaanders vlot toegankelijk is en dit op verschillende plaatsen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Spelende kinderen kunnen er zich levensgevaarlijk kwetsen. In het verleden werden op de Astridlaan verschillende woningen gekraakt. Onderaan de pagina kan je doorklikken naar het artikel over het ronduit hallucinant verhaal van Marina die een pand op de Astridlaan kraakte. Ook is dergelijke, verlaten en vlot toegankelijke woning een uitgelezen plek om drugs te verhandelen of te gebruiken.

Het politiereglement is nochtans heel helder. In artikel 41 staat te lezen dat de eigenaar van een niet-bewoond of niet-gebruikt gebouw ervoor moet zorgen dat ‘iedere toegangsmogelijkheid, zonder inbraak, onmogelijk wordt’.

‘Dat deze woning toegankelijk is voor iedereen, wijst op grove nalatigheid van de eigenaars en de stad Geraardsbergen die de reglementering niet toepast en daardoor de veiligheid van de burgers in gevaar brengt’, merkte Stéphan Bourlau in het verleden al eens op. De voorman van het Alternatief roept de eigenaar van de woning en het stadsbestuur andermaal op om alert te reageren.

Julien Borremans

Marina kraakt al meer dan twee weken noodgedwongen een pand op de Astridlaan.