Harry Potter deze week op bezoek in basisschool Hunnegem

Geraardsbergen. Deze week wordt in de basisschool Hunnegem Halloween gevierd. Niemand minder dan Harry Potter is van de partij. Zo krijgt de school hoog bezoek van Minerva en Bellatrix von Detta, twee oude bekenden uit de Harry Potter films. Zij geven de kinderen enkele opdrachten, die ze dienden uit te voeren.

De allerkleinsten moeten een reuzegroot spinnenweb maken en tevens een heleboel spinnetjes zoeken die in hun klasje verstopt zitten. Andere kinderen moeten een pompoen uithollen, een spookjeslied aanleren en een vers met magische spreuken maken. Ze moeten ook slagen voor een Harry Potter-quiz en het echte zwerkbalspel spelen. Met de magische onzichtbaarheidscape kunnen de kinderen zich onzichtbaar maken.

Kinderen krijgen een toegangsticket om vrijdagmorgen de trein te nemen op Platform 9 ¾ richting Zweinstein. De kinderen en de ouders worden door Harry Potter, Hermelien, Bellatrix, Dobby, Minerva en Severus Sneep verwelkomd. Maar opgepast… Ook Voldemort is van de partij. In de namiddag trekken alle tovenaars en heksen de stad in, waar zij hun vlaggen trots zullen laten wapperen doorheen de straten van de Oudenbergstad.

Dit alles gebeurt in samenwerking met artiestenbureau Axion.

Julien Borremans