SABK Zottegem viert 50 jaar met expo van archiefbeelden

Dit schooljaar is voor de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Zottegem een jubileumjaar. Het is inderdaad al vijftig jaar geleden dat op 1 september 1972 in het officieel erkende deeltijds kunstonderwijs in Zottegem met een opleiding beeldende kunst gestart werd in de ‘tekenschool’ zoals de academie destijds in de volksmond genoemd werd. De academie kende sindsdien een gestage groei zowel qua aanbod van studierichtingen als wat leerlingenaantal betreft en – een mooie toevalligheid – voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van de academie werd ook dit schooljaar de kaap van 1.000 inschrijvingen bereikt.

Uiteraard laat de Zottegemse Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst dit gouden jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan en wordt bij deze gelegenheid een tentoonstelling georganiseerd met beeldmateriaal uit de archieven van de school. Deze expo wordt op zondag 27 november om 15 uur feestelijk geopend en zal daarna door het grote publiek kunnen bezocht worden van dinsdag 29 november tot zaterdag 14 januari 2023, tijdens de openingsuren van de academie aan de Tapstraat 45. Op de binnenplaats van de SABK zal ook ‘De Feesttafel’ opgesteld staan, een artistieke installatie van en door de jeugdateliers van de academie.