Sint-Lievens-Houtem: opvoering De doorlichting

De Toneelgezelschap Vreugd in Deugd stelt voor

Na een noodgedwongen coronapauze van 2 jaar staan we eindelijk opnieuw op de planken met een dolkomische klucht; “De Doorlichting”!

De Doorlichting is een blijspel van schrijver Piet Van Compernolle in een regie van onze “huisregisseur” Chris De Saveur.

DATA en KAARTEN
Opvoeringen zijn op 16/17/18 en 25/26 december, telkens om 19u30, in Zaal Sint-Michael, Kloosterstraat 12 te Sint-Lievens-Houteml.
Kaarten zijn te verkrijgen via de spelers of via onze ticketlijn 0478/43 40 06.
Hierbij wil ik wel al melden dat de voorstelling op kerstmis zelf wel al nagenoeg volledig uitverkocht is. Voor de andere vier voorstellingen zijn er zeker wel nog tickets beschikbaar.
Korte inhoud
‘Het verhaal speelt zich af in het lerarenlokaal van een lagere school. Nadat Carla anderhalf jaar geleden de taak als directrice overnam van haar voorganger “Meester André” staat ze vandaag voor een grote uitdaging: basisschool De Hazelaar verwacht hoog bezoek uit Brussel. Dat Carla wat nerveus is voor de aangekondigde doorlichting is dus geen wonder. Maar is dat wel nodig? De voorbereidingen zijn getroffen en als er al iets mis zou lopen kan ze steeds beroep doen op haar rechterhand Veerle, de ervaring van Maria of Luc en Eddy die het klappen van de zweep kennen.Ook jong geweld Kelly en Jelle deden hun uiterste best in aanloop naar de doorlichting. Kuisvrouw Heidi zorgde ervoor dat de school blinkt! Wat zou er dus eigenlijk nog kunnen mislopen? En dan rinkelt de telefoon….. Het is Veerle, ze is ziek.’
Acteurs
Nadia De Troyer, Nils Stevens, Hilde Van Liedekerke, Sofie Van Den Berghe, Moesty/ Marc Raes, Ibe De Meyer, Tim De Groote, Koen De Keukeleire, Jade de Meyer en Virginie Buysse.