©Sophie Richez - Joost Arents schepen voor onderwijs, ICT en digitalisering

Schepen van Personeel Joost Arents (onafh.) heeft ontslag genomen uit het directiecomité van AGBD De Kleine Dender, het stedelijke zwembad

Joost Arents deed dat vorig jaar al, maar zijn ontslag raakte nu pas bekend. Opvallend is dat hij in zijn ontslagbrief het partijbelang hekelt, net als de aanslepende personeelsproblemen. Dat blijkt uit een mail van Arents die werd gelekt. Maar Forza Ninove neemt geen genoegen met enkel zijn ontslag uit directiecomité van AGBD De Kleine Dender en vraagt ook meteen dat hij ook mandaat als schepen neerlegt.

“In de brief waarin Joost Arents zijn ontslag geeft, wordt vernietigend uitgehaald naar het beleid van de stad Ninove binnen het AGBD De Kleine Dender. Als reden van zijn ontslag heeft hij het onder meer over “verschillende strategieën binnen de meerderheid; de besluiteloosheid; de onwil om het zwembad een toekomst te geven”. Verder in de brief beklaagt hij er zich over dat de “personeelsproblemen blijven aanmodderen”, en “er geen knopen worden doorgehakt”. Hij zegt ronduit dat het enkel nog gaat over “het partijbelang en niet meer over het algemeen belang”.” Aldus Forza Ninove

“Dergelijke vernietigende brief, waarvan de schepen weet dat deze in de openbaarheid zou worden gebracht, legt eens te meer de aanhoudende ruzies binnen het schepencollege bloot. Het bewijst nogmaals dat deze meerderheid vechtend over de straat blijft rollen en geen kant meer uit kan. Deze coalitie kraakt in al zijn voegen. Forza Ninove vraagt aan Joost Arents ook om consequent te zijn. Je kan het beleid van het Ninoofse schepencollege, waarvan hij zelf deel uitmaakt, niet met de grond gelijk maken en verder rustig op je zetel blijven zitten teneinde de schepenwedde te kunnen blijven opstrijken. Forza Ninove zal dan ook op de volgende gemeenteraad aan Joost Arents vragen om zijn mandaat als schepen neer te leggen. Verder roepen wij het Ninoofse schepencollege op om de openlijke ruzies te stoppen en eindelijk te doen waarvoor ze betaald worden, namelijk de stad besturen en oplossingen uitdokteren voor de problemen waar de Ninovieter mee zit.” Aldus Forza Ninove

Reactie Joost Arents

Eedaflegging Joost Arents als gemeenteraadslid

“Het is niet omdat ik ontslag neem uit het directiecomité de kleine dender  dat ik moet ontslag nemen als schepen bij de stad.

Mijn lidmaatschap in het directiecomité was iets dat ik erbij heb genomen. Ik heb me daar 3 jaar ingezet maar omwille van mijn gemotiveerde redenen heb ik ontslag genomen.

Mijn ontslag dateert trouwens van september 2021! Ondertussen heb ik wel full time verder gewerkt aan mijn beleidsdomeinen als schepen en dat zal ik nog 2 jaar blijven uitvoeren.” Repliceerde Joost Arents