Geen treinverkeer Gent/ Zottegem/Geraardsbergen

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben we reeds gemeld dat er eerstkomend weekend geen treinverkeer mogelijk zal zijn tussen Burst/Zottegem/Oudenaarde omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur. Om dezelfde reden zullen eveneens op zaterdag 18 en zondag 19 maart ook de S52-treinen Gent (Sint-Pieters) – Zottegem – Geraardsbergen in beide richtingen door bussen vervangen worden.

Vanuit Zottegem richting Gent vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 6u35, 7u35 en zo verder om het uur tot 21u35. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook stops nabij de tussenliggende treinhaltes, is 63 minuten (dus aankomst in Gent om 7u38, 8u38 enz.). Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 22u35 (aankomst in Gent om 23u38). Vanuit Gent naar Zottegem vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte aan het Maria Hendrikaplein (voorkant station, ter hoogte van apotheek) om 7u05, 8u05 en zo verder om het uur tot 22u05. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 8u08, 9u08 enz. Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek vanuit Gent om 23u05 (aankomst in Zottegem om 0u08).

Vanuit Zottegem richting Geraardsbergen vertrekken de vervangbussen ook aan een speciale halte aan de voorkant van het station om 8u08, 9u08 en zo verder om het uur tot 23u08. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook een tussenstop nabij het station in Lierde) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Geraardsbergen om 8u38, 9u38 enz. Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 0u08 (aankomst in Geraardsbergen om 0u38). Vanuit Geraardsbergen naar Zottegem vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte op het Stationsplein om 6u05, 7u05 en zo verder om het uur tot 21u05. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 6u35, 7u35 enz. Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek vanuit Geraardsbergen om 22u05 (aankomst in Zottegem om 22u35). Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden.