Erwetegem: maandag wegen vrij voor wielerwedstrijden

Al jarenlang is Erwetegem op 1 mei op de provinciale wielerkalender een vaste plaats van afspraak en naar deze traditie staan er ook komende maandag twee wielerwedstrijden op de affiche van Wielerorganisatie Erwetegem: eerst met start om 13u30 een zgn. FUNwedstrijd voor gentlemen/wielertoeristen (7 ronden = 52,5 km) en daarna om 15u30 een wedstrijd voor nieuwelingen (9 ronden = 67,5 km). Beide koersen worden verreden over dezelfde hiernavolgende omloop van 7,5 km: Smissenhoek, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein, Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede (over spoorwegbrug), Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland en terug Smissenhoek (aankomst).

In deze straten (of het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours) zal er van 12 tot 18u30 een parkeerverbod gelden, evenals in een deel van de Wijnhuizestraat (100-tal meter vanaf hoek met Smissenhoek) waar telkens het vertrek plaatsvindt ter hoogte van zaal De Gilde. Tegelijk zal er ook eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Smissenhoek (deel tussen Gaverland en Ragestraat, alleen toegelaten richting kerk), Kattenberg (richting Ragestraat), Engelstraat (richting Ten Ede), Klemhoutstraat (tussen spoorwegbrug en Potaardestraat, richting Pijperzele), Potaardestraat (richting Gaverland) en Gaverland (tussen Potaardestraat en Smissenhoek, richting Smissenhoek).