Geen treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw

Zoals in de voorbije weekends en tijdens de paasvakantie ook op weekdagen het geval was tussen Zottegem en Geraardsbergen of Oudenaarde, zal er in het komende weekend van zaterdag 29 en zondag 30 april ditmaal tussen Zottegem en Denderleeuw geen treinverkeer mogelijk zijn omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden aan de spoorinfrastructuur (vernieuwen wissels, werken aan seininrichting en algemeen onderhoud). Alle treinen zullen in beide richtingen door een NMBS-bus vervangen worden.

Vanuit Zottegem richting Denderleeuw vertrekken deze bussen aan een speciale tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 5u51, 6u51 en zo verder om het uur tot 21u51. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert en Welle) bedraagt 1 uur en 5 minuten, dus aankomst in Denderleeuw om 6u56, 7u56 enz. Vanuit Denderleeuw naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 7u01, 8u01 en zo verder om het uur tot 23u01. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 8u06, 9u06 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als zondag. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

Naast de volledige onderbreking van het treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw zullen op beide weekenddagen ook de S3-treinen Zottegem-Denderleeuw-Schaarbeek niet rijden. Benevens de vervangbus tussen Zottegem en Denderleeuw zullen de reizigers ook tussen Denderleeuw en Schaarbeek een andere trein moeten nemen (en omgekeerd). Verder wijzigen ook het traject en de vertrektijden (tussen Denderleeuw en Brussel-Zuid) van de IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem. Er wordt aangeraden om je treinreis te plannen via nmbs.be of de NMBS-app (de reisplanner houdt al rekening met de aangepaste vertrektijden). Wie niet beschikt over internet, kan voor meer inlichtingen telefonisch terecht via 02 528 28 28.