Vlaamse Feestdag met meezingers tijdens dinsdagmarkt

Dinsdag 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. In Ninove kan iedereen tussen 11 uur en 12.30 uur meezingen met de leukste Vlaamse klassiekers van De Vlaamse Juke Box.

De stad probeert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap steeds bij zoveel mogelijk burgers te brengen door elk jaar een ander concept te voorzien. Omdat 11 juli dit jaar samenvalt met de wekelijkse marktdag, wil de stad hierop inhaken. Vanaf 11 uur speelt De Vlaamse Juke Box op het Oudstrijdersplein nummers van Will Tura tot Gorki. Iedereen kan ook zelf verzoekjes aanvragen.

Het ensemble bestaat uit de prachtige stem van Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn), Kevin Van Staeyen (Le Trio Perdu, Neonerd), Philip Masure (Comas, Laïs, Urban Trad), Paul Zegers (groep Jean Bosco Safari) en multi-instrumentalist Stoffel Verlackt (El Tattoo Del Tigre, Kapitein Winokio). Hun repertoire reikt van Clouseau tot Raymond, en van Bart Peeters tot obscure protestliedjes uit de jaren ‘70.

“Als de zon schijnt en de terrasjes zitten vol, dan kunnen we er vast weer een groot samenzangfestijn van maken.”, klinkt het bij de dienst cultuur.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 11 juli

Waar: Oudstrijdersplein, Ninove 11 uur tot 12.30 uur

Het verkeer rond het Oudstrijdersplein wordt omgeleid.