RR - Beren Maarten, Sien en Tineke samen met de organisatie gezinsbond uit Vlierzele

Vlierzele maakt zich op voor de Berenfeesten!

Het tweede weekend van juli (van 7 tot en met 10 juli) viert de gemeente Vlierzele zijn zomerkermis naar aanleiding van de kerkwijding Sint-Fledericuskerk.  Dit betekent ook dat voor de 12de keer de Berenfeesten georganiseerd worden door de plaatselijke Gezinsbond Vlierzele – Zonnegem & Letterhoutem.

De feestelijkheden worden op gang geschoten op vrijdag 7 juli met het openen van de kermisbar om 19u00. Omstreeks 21u00 is er het optreden van Atmid Coverband gevolgd door Brother Beer met DJ’s Icon & Red Tiger. Op zondag 9 juli krijgen we dan de apotheose van de berenfeesten, met om 13u00 de fiets-sneukeltocht. Inschrijving dient u op voorhand te doen via de website www.vliezl.gezinsbond.be Om 15u00 start aan Café ‘T Neerhof (strijmeers) de Berenstoet samen met Reuzenberen Maarten, Tineke en Sien onder muzikale begeleiding van de plaatselijke muziekfanfare. Aan de kerk volgt dan de zegening van de beren. Tegen die tijd staat om 17u00 de plaatselijke vedette Nico uit Zottegem klaar om de kermissfeer op gang te trekken. Hij wordt gevolgd door het optreden van  de Loco Kids Disco die er voor de tweede keer op een rij present tekenen. Zij brengen hits for kids met ambiance voor alle leeftijden. Om 19u00 wordt er plaats gemaakt voor de grote Berenworp waar er tal van prachtige prijzen te winnen zijn, met als hoofdprijs het Zilveren Beertje geschonken door Juwelier Baele uit Oordegem. Om 19u45 is het de beurt aan Waterloo ’74, world class ABBA Tribute uit het Antwerpse om van wal te steken. Dat belooft een stevige opwarmer te zijn voor het optreden van Chez Kit uit Herzele (22u00), de gekende covergroep die sfeervolle ambiance muziek brengt uit de jaren ’60 tot nu. Het rijke muzikale talent van deze muzikanten garandeert een spetterend live optreden. Afsluiten doen we met de Afterparty onder muzikale begeleiding van DJ Joran! Het beloofd alweer een groot Berefeest te worden! Op maandag 10 juli is er de plechtige zielmis om 10u00 gevolgd door een gezellig samenzijn in het buurthuis ‘De Kring’ met ’s middags een aanbod middagmaal. Inschrijven op voorhand gewenst bij leden van de Parochiale Werken. De kermismolens zijn geopend op zaterdag, zondag en maandag. Al dit gebeuren vindt plaats rond en op het speelplein naast het Buurthuis ‘De Kring’ Vlierzeledorp. Langs deze weg dankt de Gezinsbond al hun sponsors met de logistieke steun van het Gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem.