Zaterdag 9 september: digitaal crossen tijdens de Morelgemse kermis

Morelgemvrienden schonken € 595.425,00 op 17 jaar tijd aan UZ Gent afdeling Oncologie

Zaterdag 9 september, vanaf 11 uur, ben je welkom in het CC ‘De Fabriek’ om een crossparcours in Morelgem te rijden, de renners aan te moedigen en de ‘Morelgemse kermis’ te beleven. Het parcours werd omgezet naar een digitaal parcours, zodat de renners het gevoel hebben dat ze zich echt in de Morelgemse natuur bewegen.

Digitaal crossen

Het digitaal fietsen start om 11u00 en eindigt omstreeks 18u30, maar kan eventueel ook vroeger schrijven indien er veel inschrijvingen zijn. Er zijn verschillende reeksen (per reeks 10 renners) voor heren, dames, elite en een retrokoers. Fietsen met SPD pedalen en voethalen worden voorzien. Tijdens het fietsen wordt de nodige muzikale ondersteuning en begeleiding voorzien om te fietsen in een aangename en soms ludieke sfeer. bezoekers kunnen deelnemen aan een quiz met vragen over fietsen, sport, de Morelgemvrienden en algemene vragen over de gemeente. De winnaar van deze quiz ontvangt eveneens een prijs.

Vlaamse/Morelgemse kermis

Op de koer en in de foyer staan verschillende eetstandjes (breydelspek, pannenkoeken, ijs,….) en animatie voor jong en oud zoals springkastelen, Soccer darts, kicker, fitness voor kinderen, velodrome tafel, VR machine, speed of light enz. met een kinderdorp en buitenterras. Alles aan democratische prijzen. Ook worden er tv-schermen voorzien om het digitaal crossen buiten te kunnen volgen.

Avond Gedeelte

Om 18u30 wordt dan de finale gereden en strijden de renners met de tien beste tijden tegen elkaar voor de hoogste eer. Nadien volgt er een supertombola en is er de truien verkoop per opbod. DJ Djoff start om 20u00 de retrofuif, aansluitend rond 21u30 treedt ‘Dr Fred & The medicine man’, een ambiance en coverband op. Daarna neemt DJ Djoff terug met een spetterend afsluitfeest tot in de vroege uurtjes.

Hoe deelnemen

Inschrijven, de tijdsloten boeken en betalen voor de cross is nu al toegestaan via de site www.demorelgemvrienden.be  De bijdrage per inschrijving bedraagt 20 euro per persoon (incl. mooie goodiebag). Er werd een link geplaatst van het parcours op de website zodat je vooraf het parcours kan testen.

De volledige netto-opbrengst van dit evenement gaat integraal naar het goede doel: “Samen tegen kanker – Dienst Oncologie UZ Gent. Voor verder info kan u terecht bij voorzitter Ivan Leus via ivan.leus@flamant.com of 0473909055

De Morelgemvrienden

De oprichting van de Morelgemvrienden gebeurde in 1977 waaronder enkele wielervrienden tussen pot en pint besloten om een cyclocross te organiseren op de velden in de wijk Morelgem te Vlierzele met als stuwende kracht Danny Vettenburg. Achtentwintig jaar lang zorgde zij voor de nodige animatie tot in 2005 Danny na twee jaar behandeling op de dienst Oncologie de strijd tegen kanker verloor.

Sedertdien tot 2019 werd de cross georganiseerd t.v.v. UZ Gent. Corona kwam echter in 2020 roet in het eten gooien en de cyclocross diende tot vorig jaar gestaakt te worden. Toch bleven de Morelgemvrienden niet stil zitten en werden heel wat activiteiten zoals verkoop van champagne, eetfestijn (afhaling), jaarmarkt en andere activiteiten georganiseerd. Begin 2023 mochten ze nog een cheque ter waarde van € 60.000 overhandigen aan de Dienst Oncologie. Maar dit is nog niet alles, op 17 jaar tijd niet minder dan een bedrag van € 595.425,00 gestort aan het UZ Gent.

Bestedingen gelden

Zo kon de dienst Medische Oncologie UZ Gent reeds tal van projecten en kleine zaken voor de patiënten verwezenlijken,  zoals: comfortabele relaxzetels, flatscreen Tv’s, gespreksruimte voor patiënten en familie, magneetborden, Dvd’s, de inrichting van een AYA-ruimte, inrichting fitnessruimte (toestellen) + verfraaien gang dienst oncologie, bezorgen van cadeautjes aan de patiënten tijdens speciale gelegenheden (Valentijn – Pasen – Kerst …), hoofdhuidkoeling om haaruitval te voorkomen of te verminderen,  de verwezenlijking van de totale renovatie van de wachtzaal op het dagziekenhuis. Het doel was een ruimte te creëren met een huiselijke sfeer waar het wachten een stuk aangenamer wordt en men eventjes vergeet dat men in een ziekenhuis is. Deze doelstelling is ruimschoots behaald, men waant zich in een gezellige loungeruimte. Een van de laatste projecten was de inrichting van een wellnessruimte. Het doel van deze ruimte is meer comfort en wellness aan te bieden aan de patiënten onder de vorm van relaxerende massages, schoonheidszorgen, ontspanning en gezonde snacks en drankjes.

Bestuur

Het bestuur van de Morelgemvrienden bestaat uit:

Voorzitter: Ivan Leus

Ondervoorzitters: Koen Van Herpe en Etienne Vettenburg

Bestuursleden en medewerkers:

Martine D’Halluin

Wim Osselaer

Trees Vettenburg

Chris Cosyn

Els Rollé

Freddy De Pauw

Jo vermeulen (schepen van Sport)

In memoriam Willy Schollaert Ere-voorzitter Morelgemvrienden

Langs deze weg wil het bestuur al zijn medewerkers zowel voor deze activiteit als alle activiteiten die er afgelopen jaren zijn geweest bedanken voor hun inzet, alsook hun sponsors die iedere keer bereid waren om op eender welke wijze hun steun bij te dragen.

Volgende activiteiten

Zaterdag 09 september 2023: Digitaal crossen in het CC De Fabriek ter vervanging van de cross

Vrijdag 10 – zaterdag 11 en zondag 12 november 2023: Jaarmarkt Café LSW.

Zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024: afhaling/leveren op zaterdag en traditioneel eetfestijn op zondag.

Foto boven:

De Morelgemvrienden zijn klaar voor hun eerste editie digitaal crossen op zaterdag 9 sepetember.

Foto’s onder:

Begin 2023 werd aan UZ Gent afdeling Oncologie een cheque overhandigd van niet minder dan € 60.000.

Tijdens het event is er een truienverkoop per opbod – het programma van 9 september