Stormschade februari 2022 aan de Beugelstraat in Zottegem

Oost-Vlaamse provinciale domeinen, bossen en natuurgebieden gesloten n.a.v. voorspelde storm

Op donderdag 2 november wordt er stormweer voorspeld. Daarom beslist de Provincie Oost-Vlaanderen om donderdag de provinciale recreatiedomeinen, bossen en natuurgebieden te sluiten.

Wandelpaden, buitensportterreinen, golf … worden eveneens afgesloten op 2 november. Zwembaden en sportuitbatingen (binnen) blijven wel open. In De Gavers blijven de camping en de jeugdherberg bereikbaar. De Laatste Afslag (minimale service), Sportbar Puyenbroeck, Restoga de Gavers blijven open. Alle bossen en natuurgebieden zijn verboden toegang tijdens stormweer, ook al zijn de ingangen niet fysiek afgesloten (bijvoorbeeld door nadar of lint). Dit is vanaf 90 km/u.   “Ook dagen na een storm let men in het bos best nog goed op: loshangende takken of hangende bomen kunnen plots vallen bij windstil weer. Wie gevaarlijke situaties opmerkt, kan die melden via natuur@oost-vlaanderen.be”, klinkt het vanuit de provincie Oost-Vlaanderen.