Team Geraardsbergen schenkt opbrengst bingoavond aan project ‘Geen lege brooddozen in de klas’

Geraardsbergen. Team Geraardsbergen organiseerde op 22 december een sfeervolle en gezellige kerstbingo in de parochiezaal van Onkerzele. De opbrengst van 601,86 euro wordt integraal geschonken aan het project “Geen lege brooddozen in de klas”.

Schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont: ‘In de strijd tegen kinderarmoede krijgt de stad Geraardsbergen hulp van Lindsay Temmerman. Het project ‘Geen lege brooddozen in de klas’ wil ervoor zorgen dat elk kind een gezonde maaltijd heeft. Sommige kinderen komen immers naar school zonder lunchpakket en zitten met een lege maag op de schoolbanken. Door een kwaliteitsvolle maaltijd zijn kinderen fitter, wat uiteraard ook een positief effect heeft op hun schoolse prestaties.’ De opbrengst van de actie gaat naar de scholen die met het geld zelf boterhammen of een warme maaltijd kunnen voorzien.

Lindsay Temmerman: ‘Leerkrachten, directie en de kinderen moeten weten dat niemand zich moet schamen om een lunch te komen halen. Want een volle maag zorgt voor niet alleen voor een betere concentratie, het is ook goed voor de sociale status en welbevinden van de kinderen. Er zullen namelijk minder leerlingen afwezig zijn op school want sommige ouders houden hun kinderen thuis uit schaamte omdat ze geen eten kunnen meegeven. Nu kunnen ze hun kinderen met een gerust hart naar school sturen.’