Dader brandstichting Heldenlaan niet aan zijn proefstuk toe

De Zottegemnaar die vrijdagavond het Lichtfestival op stelten zetten, lees meer via deze link, was naar verluidt niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd gearresteerd door de lokale politie.

Kort na de start van het Lichtfestival gooide de man, een vijftiger, delen van de inboedel van zijn appartement aan de Heldenlaan (boven meubelzaak De Coninck) op de straat en stak zijn appartement daarna in brand. Toen de brandweer massaal ter plaatse was bleek de schade mee te vallen en diende er niet meer geblust te worden. Een grondige inspectie en het ventileren van het gebouw volstond. Er vielen geen slachtoffers. Volgens buurtbewoners zou het lang niet de eerste keer zijn geweest dat de man zijn inboedel op straat gooide en de politie tussenbeide diende te komen. Omdat het volk dat naar het Lichtfestival kwam kijken, net toestroomde had de interventie van de hulpdiensten veel bekijks. Seingevers van het Lichtfestival zorgde ervoor dat de hulpdiensten ruimte genoeg hadden om hun werk te doen. Het Lichtfestival ging tijdens de interventie gewoon door. Lees hierover meer via onderstaande link: