Relaas van een dolleman in Zottegem: “De politie was er precies mee aan het vechten”

Een Zwalmenaar die in de buurt was vertelt ons het volgende over de feiten waarbij een Zottegemnaar tijdens het Egmont Lichtfestival eerst zijn huisraad op straat keilde en vervolgens zij appartement in de fik stak.

“Wij hebben niets naar beneden zien vallen, maar waren kort na de feiten er als eerste bij. Wij zagen een tv, tv bakje, identiteitskaart, doodsprentje, pasfoto, een gewone foto &… op de grond liggen. Wij hebben de ID opgeraapt en deze was van de  man die ze later hebben opgepakt. Wij stonden op het punt de politie te bellen tot we de man zagen van het stadsbestuur (nvdr Schepen Cassiman) die de politie belde.  Toen de politie aankwam ben ik gaan vermelden dat het binnen  aan het branden was en hebben ze de brandweer opgeroepen. De politie is de bewoners van  het gebouw gaan evacueren en zijn naar het bewuste appartement getrokken. Heel het huis was onder rook, dat kon je zien als de politie met de zaklamp scheen. De politie was precies aan het vechten met de man. We zagen de schermutselingen boven in het appartement. Er komt  een politieman  op het balkon die wat bevangen leek door de rook want hij moest goed hoesten. Ze hebben de man dan met een gescheurd hemd naar buiten gebracht en  in het politievoertuig gezet. Het vuur was snel onder controle. Na wat verluchtingswerken kon  iedereen terug naar zijn appartement. Het was een groot geluk dat de politie  onmiddellijk ter plaatse was en dat de straten vrij waren van geparkeerde voertuigen door het prachtige event.”

Lees meer via onderstaande links