Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem investeert in mobiele camera

bart-ann-station-resize

Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem – PERSBERICHT Bart Lateur en Ann Seghers (Open VLD Zottegem) – Uit de politiebegroting voor 2017 blijkt dat de zone 6000 euro vrij maakt voor de aankoop van een mobiele camera. Die zal onder andere worden ingezet voor het opsporen van sluikstorters. Politieraadsleden Bart Lateur en Ann Seghers (Open Vld Zottegem) zijn tevreden met deze investering. De liberalen waren vorig jaar al vragende partij voor beide. ‘Terwijl stad Zottegem investeert in vaste camera’s op de markt en het stationsplein, investeert de zone in een mobiele camera. Die kan flexibel worden ingezet en zorgt voor nog extra ogen voor de politie en meer ondersteuning. Dat is een goede zaak.’

In november van vorig jaar pleitte Open Vld Zottegem al voor het gebruik van vaste camera’s om de veilheid in het stadscentrum te verhogen. Die komen er in 2017. Het cameranetwerk kon worden uitgebreid met tijdelijke en verplaatsbare camera’s om plots opduikende overlastzones beter in het oog te houden. Die mobiele camera komt er ook dit jaar. ‘Die mobiele camera kan zeker en vast ook worden ingezet om sluikstorters te vatten’ aldus Bart Lateur. ‘Zwerfvuil is niet alleen storend, het kost ook veel geld om het op te ruimen. Dat beteugelen kan perfect met ons GAS-reglement. Een mobiele camera kan dan worden gebruikt om de vaststellingen te doen. Politiemensen daarvoor inzetten is een heel tijdrovende en dure aangelegenheid. Alles behalve effici ënt. Een mobiele camera kan dat probleem oplossen.’

‘Naast preventief werken camera’s ondersteunend bij het optreden van de lokale politie en justitie. Ze zorgen voor verhoogde en effici ëntere politiecontroles en helpen bij de vaststelling en opheldering van feiten. Alhoewel camera’s geen wondermiddel zijn, leveren ze in heel wat steden en gemeenten positieve resultaten op. Het is goed dat we ook in Zottegem nieuwe technologie ën zoals camera’s integreren in een integraal geïntegreerd veiligheidsbeleid’ besluit Ann Seghers.

Addendum :
‘Na reactie van lezers, geeft Bart Lateur nog volgende duiding :

Mobiel betekent dat hij kan worden verplaatst. Dat kan in een combi, maar is niet noodzakelijk. Er bestaan ook andere camera’s die kunnen worden verplaatst. Denk aan de befaamde vuilbakken. Er zijn nog andere modellen. Het is zo een type camera dat ze gaan aankopen. Die kan worden gebruikt om sluikstorters te vatten. Dit ter verduidelijking.’