Giesbaergske Koleuren Gazette & ’t Uilekot organiseren ‘Lezen in de Lente’ met Dirk Holemans, Tine Hens en Leo Van Broeck

LidL2017_ © Studio Schrever.jpg

Geraardsbergen, 17/04/2017, ingezonden:  Voor de vierde keer op rij organiseren Giesbaergske Koleuren Gazette en ’t Uilekot een editie van Lezen in de Lente op de flanken van de Oudenbergstad. Lezen in de Lente is een literair voorjaarsprogramma van ’t Uilekot vzw. Daarvoor organiseert de eigen boekenwerkgroep in april een hele maand lang voordrachten en lezingen van auteurs, op verschillende locaties.  

 © Wim Schrever-2

De afsluiter van het jaarlijks project gaat door op 1 mei , in en rond ’t Uilekot ( Groenlaan 39, Herzele).

Voor de vierde keer op rij werkte Giesbaergske Koleuren Gazette ook in Geraardsbergen mee een activiteit uit, met drie vooraanstaande auteurs/sprekers over duurzame, socio-ecologische oplossingen in de samenleving:

Dirk Holemans is coördinator bij Oikos – Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering en auteur van het boek ‘Vrijheid en Zekerheid’;
Tine Hens is freelancejournaliste en auteur van het boek ‘Het Klein Verzet’.
Leo Van Broeck is architect en Vlaams Bouwmeester met een ontnuchterende kijk op de ruimtelijke context van Vlaanderen.

 © Wim schrever-1

Zij zullen het hebben over waar we heen gaan met onze samenleving en stellen de vraag of we onze wereld nog verder kunnen afbreken. Is het niet hoog tijd dat we het milieu beter beschermen? En wat zijn de gevolgen van de productie- en consumptiemaatschappij? Is de tijd aangebroken om alternatieven uit te werken? En hoe gaan we dat doen?

Lezen in de Lente editie Geraardsbergen gaat dit jaar door op vrijdag 21 april, om 20u. in het Koetshuis van CC Abdij (Abdijstraat 10, Geraardsbergen). Toegangsprijs is 5 euro (of een totaalkaart van Lezen in de Lente 2017).

De auteurs zullen er ook hun boek te koop aanbieden.
Iedereen is welkom.

www.lezenindelente.be
www.giesbaergskekoleurengazette.be