Oudenaardse speerwerper Timothy Herman naar Europacup in Finland

p0

Oudenaarde, 20/06/2017 – Timothy Herman neemt volgend weekend met de nationale ploeg deel aan de Europa Cup in Vaasa Finland. Hij hoopt daar voor de nodige punten te zorgen. (PDV)

12 landen nemen deel   aan deze Europacup: Belgi ë, Noorwegen, Finland, Zweden , Ierland ,Estland, Turkije , Zwitserland, Bulgarije , Denemarken, Portugal , Roemeni ë. Timothy vertrekt vrijdag en komt maandag terug , daarna zal hij de week erna zich focussen naar Het Belgisch kampioenschap in Koning Boudewijn stadion in Brussel..

In Vaasa Finland komt hij zijn idool tegen de Fin Tero Pitkamaki die al meer dan 84m gooide dit jaar. .De temperatuur is daar rond de 8 graden wat een groot verschil is met zomerse temperaturen in Belgie . Timothy hoopt daar terug een stap verder  te zetten in de goede richting.
De trainer Luc Van Maldegem en kinesist Ronny Notebaert hebben hard gewerkt om Timothy in orde te krijgen en   verlangen ook naar twee goede prestaties volgende twee wedstrijden.