3 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens in Zottegem. Binnen de 4 jaar zijn er dat 10

laadpalen electriciteit zottegem DSC_1780 2.jpg

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 bijkomende publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen.  

logo_logo_logo_zottegem

De plaatsing van de palen wordt over vier jaar gespreid. Voor Zottegem zullen er in totaal 10 bijkomende laadpalen geplaatst worden. Dit jaar verschijnen de eerste 3 exemplaren in het straatbeeld.

We hebben bewust gekozen om twee van de drie de nieuwe laadpalen in te planten dichtbij ons winkelcentrum, namelijk op de Parking vooraan het Kasteel van Egmont (D. Van Den Bosschestraat) en de Z-parking in de Molenstraat. De derde laadpaal komt in Grotenberge, op de parking rechtover de kerk, aan de ingang van het Kasteel van Breivelde. “ aldus schepen Leen Goossens. Zottegem beschikt vandaag al over één publieke laadpaal, nl. op de parking Bevegemse Vijvers.

Op de Foto: schepen Leen Goossens met gemeenteraadslid Cyntia Braems, tevens bestuurder bij Eandis