Dieven beroven 80-jarige van handtas en halen dan geld af

4ac243bcf1f5ed4ebf592a8f6affd201

Oudenaarde, 11/07/2017 – Het parket heeft beelden verspreid van de vermoedelijke dader van een handtastdiefstal in Kluisbergen. Na de diefstal werd met de bankkaart van het 80-jarige slachtoffer geld afgehaald in Doornik. (PDV)

Bericht Federale Politie

Op donderdag 3 november 2016 omstreeks 12.30 uur stapte het slachtoffer, een dame van 80 jaar oud te voet in de Zonnestraat in Kluisbergen. Ze had net boodschappen gedaan en wandelde naar huis. In de Zonnestraat zag ze een voertuig, een kleine blauwe auto, op haar afkomen.

Hij reed traag en het slachtoffer dacht dat hij een parkeerplaats aan het zoeken was. Plots kwam een jonge man achter haar aangelopen en greep haar handtas vast. De vrouw verzette zich hevig maar heeft toch de tas moeten lossen.

De handtas van het slachtoffer werd teruggevonden in de omgeving van het tankstation LUKOIL in Doornik. Er werd met de bankkaart geld afgehaald diezelfde dag om 12.55 uur in de ING van Doornik.

Vermoedelijk hebben de daders ook op 04/11/2016 een grijpdiefstal gepleegd in de Ive Sabin Maghermanlaan in Ronse.

Beschrijving van de daders

De jonge man die de handtas stal was een verzorgde blanke jonge man.
Hij was ongeveer 1m80 lang en slank. Hij droeg die dag een donkerblauwe jas en een bleke broek.

Verspreid op 10/07/2017 op verzoek van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde.