????????????????????????????????????

Soroptimisten quizzen voor De Hoop

foto winnaars quiz.jpg

Zottegem, 25/10/2017 –  Vrijdagavond 20 oktober, zat het ontmoetingscentrum in Velzeke, barstensvol met ploegen die kwamen quizzen voor het goede doel, vzw De Hoop uit Zottegem.

Het was de eerste keer dat Soroptimist Zottegem, een serviceclub voor vrouwen, in Zottegem gesticht in 1988, een quiz organiseerde. Vzw De Hoop is een centrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

De nieuwe clubvoorzitster , Vera Meersman, benadrukte dat de noden in en rond Zottegem , hoog blijven en dat de club, net zoals vorige jaren, de ambitie heeft heel wat geld en ondersteuning te bieden aan projecten in onze streek, evenwel zonder het buitenland te vergeten.

“Say no to violence against women”

Een greep uit de komende activiteiten: na de succesvolle quiz, gaat de aandacht van de clubleden naar het ondersteunen, vanaf 25 november , van de campagne van de Verenigde Naties: “Say no to violence against women” Club Zottegem gaat deze campagne van 16 dagen activisme tegen gender gerelateerd geweld op gang trekken op 25 november, de Internationale Dag tegen geweld op vrouwen, met een sensibilisatieactie op de Markt in Zottegem, van 14u tot 16u. Iedereen, vrouwen én mannen zijn welkom om deze actie te steunen. De zestiendaagse wordt afgesloten op 8 december met een benefietconcert, in de kapel van het klooster van Velzeke. De opbrengst van dit concert gaat naar V.Z.W H.E.L.P, een organisatie uit Gent die kosteloze medische hulp biedt aan vrouwen met geboortetraumata en vrouwen weerbaarder trachten te maken door informatiesessies en opleidingen te geven in verafgelegen dorpen in oa Madagascar en Ethiopie. Na nieuwjaar gaat Soroptimist Zottegem, nog werken rond orgaandonatie, vrouwendag en milieuproblematiek.

Oproep

Recent mocht Soroptimist Zottegem nog 2 nieuwe leden verwelkomen nl Brigitte Holluyn en Elke Matthijs. Ben je sociaal en bereid de handen uit de mouwen te steken voor het lot van vrouwen en kinderen in onze omgeving en ook verder weg te verbeteren ? Kom dan vrijblijvend eens een kijkje op onze maandelijkse vergaderingen. Meer info via PRExtern.zottegem-zuidoostvlaanderen@soroptimist.be. ( M.F.)