PVDA eist investering in plaats van “verrotting” voor ASZ Geraardsbergen

ASZ_Geraardsbergen

Geraardsbergen, 22/02/2018 –  “Waar besparen op ziekenhuizen toe leidt: slecht onderhouden gebouwen die uiteindelijk de pati ënt in gevaar brengen!”, reageert een boze Nick Dobbelaere, voorzitter van PVDA Geraardsbergen, op het bericht dat de afdeling Intensieve Zorgen van het ASZ in Geraardsbergen voor onbepaalde tijd dicht gaat wegens een schimmel veroorzaakt door vochtinsijpeling.

“Hebben we hier te maken met een bewuste strategie om het ziekenhuis in Geraardsbergen — ook letterlijk — te laten verrotten zodat het wel moet sluiten?”, vraagt Nick Dobbelaere zich af. “Hier hadden slachtoffers kunnen vallen. En dat allemaal omdat zorg tegenwoordig geld moet opbrengen. Want sinds de artsen van het ASZ financieel mee participeren in de nieuwe structuur van het ziekenhuis wordt niet meer onder stoelen of banken gestoken dat het geld moet opbrengen. Ook de zorgsector is niet meer gevrijwaard van winstbejag en een campus die niet voldoende opbrengt, wordt dan om financi ële redenen afgestoten.”

“Eerst wordt al alles gedaan om de materniteit te sluiten tegen 2019, ook de spoedafdeling lijkt in gevaar en als ik nu hoor dat er vocht insijpelt in de gebouwen, dan lijkt het erop dat de directie van het ASZ helemaal de stekker van het ziekenhuis van Geraardsbergen heeft uitgetrokken. De PVDA eist dat er blijvend geïnvesteerd wordt in de campus Geraardsbergen van het ASZ. “Kwaliteitsvolle, betaalbare zorg, dicht bij de mensen, dat is een basisrecht. Een materniteit, een spoedafdeling én goed onderhouden gebouwen zijn daarin essenti ële elementen, zowel voor de pati ënt als voor het personeel.”