Bedrijfsbezoek bij Inex in Bavegem

_DSC4838

Sint-Lievens-Houtem, 25/03/2018 – Vorige week bezocht Vlaams minister van Milieu, Natuur en Landbouw de grootste onafhankelijke zuivelproducent van het land in het landelijke Bavegem (Sint-Lievens-Houtem).

Zuivelproducent Inex verwerkt jaarlijks 240 miljoen liter melk,  die worden opgehaald bij 450 Belgische melkveehouders.   Aanleiding voor het bezoek was de interesse van Vlaams minister Schauvliege in de innovaties van het  familiebedrijf INEX. Als bedrijf ontwikkelde  Inex in   2017 en dit als eerste, heerlijke melkdrankjes zonder toevoegingen van suikers of zoetstoffen. De ontwikkeling van deze “TaBoe chocolade” en vanille melken werd volledig intern gerealiseerd, en gebaseerd op een volledig natuurlijk proces. Op deze manier kunnen kinderen genieten van al het goede van melk met een lekkere smaak. Daarnaast had Vlaams  minister Schauvliege ook interesse in de plannen van het bedrijf met het merk Bambix. Inex zal dit iconische merk op korte termijn herlanceren. Naast het uitgebreide gamma groeimelken komen ook de bekende Bambix berenkoekjes spoedig terug.

Herman De Knijf foto’s L.A.M.P.