Benjamin Dekeyser van het KA Geraardsbergen voor derde keer Belgisch kampioen boksen

Benjamin Dekeyser kroonde zich dit jaar voor de derde keer op rij tot Belgisch kampioen boksen door in de Gentse boksclub ‘Golden Gloves’ zijn tegenstander Mike Vermeulen reeds na twee rondes te verslaan. De jonge Geraardsbergenaar werd hierdoor Belgisch kampioen ‘Engels boksen’ in de -81 kilogram nadat hij de voorbije jaren de Belgische titel pakte bij de -69kg en de -75kg. Deze derde landstitel in het ‘Engels boksen’ veroverde hij door na een intense voorbereiding zijn tegenstander meteen onder druk te zetten. In de eerste ronde werd het gevecht reeds tweemaal stilgelegd om zijn tegenstander uit te tellen. Hierdoor duurde het ook niet lang alvorens Benjamin zijn oudere tegenstander tot overgave kon dwingen in de tweede ronde.

Benjamin Dekeyser traint zesmaal per week waarvan drie trainingen in de boksclubs van Gent of Edingen en driemaal per week kracht- en conditietraining in Geraardsbergen. Op het KA Geraardsbergen combineert de jonge topsporter zijn trainingen met de studies in de richting ‘Industri ële ICT’. Benjamin beseft het belang van een goed diploma en blijft zich focussen op beide uitdagingen. Een grote steun krijgt van zijn ouders die een hoop zorgen wegnemen. Zijn vader maakt hem mentaal heel sterk, zorgt voor de praktische zaken en regelt iedere keer opnieuw zijn wedstrijden en staat steeds paraat in de hoek om hem bij iedere wedstrijd te verzorgen. Zijn moeder is een grote steun en zorgt ervoor dat hij gezond kan eten en iedere dag na school enkel zijn sportzak moet meenemen zodat hij onmiddellijk kan trainen. Zijn trainer drijft hem iedere training tot het uiterste en ook zijn vrienden en vriendin spelen een belangrijke rol bij de voorbereiding.

De leerling van het KA Geraardsbergen verzilverde zijn Belgische titel meteen door op het Gents Boksgala in de Topsporthal een fel beladen kamp te winnen voor een uitzinnig publiek. Na zijn middelbare studies gaat Benjamin er alles aan doen om professioneel bokser te worden en natuurlijk hoopt hij zo snel mogelijk bij de Europese top te horen. De jeugddroom is een boksmatch in Las Vegas betwisten. Het KA Geraardsbergen is heel fier op de topsportprestatie van Benjamin en ondersteunt zijn ontwikkeling van een gezonde geest in een gezond lichaam.