Primeur voor Ninove, de eerste dierenbegraafplaats in Oost-Vlaanderen


Vanaf 1 september kunnen inwoners van Ninove hun huisdier laten begraven op een echte begraafplaats voor dieren. Wie zijn huisdier een laatste rustplaats wil geven op de dierenbegraafplaats kan kiezen tussen begraven, cremeren en uitstrooien op een strooiweide.

Een dier begraven kost 50 euro, de as begraven 40 euro. De begraafplaats is alleen bedoeld voor kleine huisdieren, zoals een hond, een kat of een konijn. Volgens schepen Katie Coppens is er zeker nood aan een begraafplaats voor dieren, ze kreeg zelf al de vraag van een paar geïnteresseerden. Coppens spreekt ook van een primeur. Er zijn wel al begraafplaatsen voor dieren maar die worden vooral uitgebaat door priv épersonen, en niet door een stad of gemeente. Voorlopig kunnen alleen inwoners van Ninove hun huisdier laten begraven op de begraafplaats. Het dierenkerkhof komt naast de gewone begraafplaats.