Geen Park- doch Cong é Concerten in Lierde.

Heeft het te maken met de komende verkiezingen of wil Lierde zich profileren als concertgemeente? Wie weet? Misschien wel beide doch dat doet geen afbraak aan het feit dat de Lierdenaars gratis kunnen gaan genieten van enkele goede concertjes in een echte vakantiesfeer.

Organisator

Het gemeentebestuur, cultuurdienst en Cultuurraad gaan voor de organisatie van deze concerten in zee met vzw KAVA.

vzw KAVA (Kulturele Ambiance Via Artiesten) is een, in Hemelveerdegem gevestigde, vereniging die als doel heeft om de juiste match te maken tussen events organisatoren en artiesten.

Waar en wanneer

Alle drie de concerten zullen plaats vinden op het “Gemeenteplein”, de parking tussen de loods en het gemeentehuis. Ter gelegenheid van deze concerten zal het “Gemeenteplein” omgetoverd worden tot een sfeervol pleintje met een podium en eet- en drankkraampjes.

De concerten gaan door op vrijdagavond 20 juli, vrijdagavond 3 augustus en vrijdagavond 10 augustus 2018. Ze starten steeds om 20 uur doch om iedereen al wat in Cong é stemming te brengen gaat de bar een uurtje vroeger open.

Bij slecht weer gaan de optredens in de feestzaal van OC De Lier door.

Groepen

Op vrijdag 20 juli 2018 presenteert V(laamse) C(overband) De Gies klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance waarbij zweet nog stembanden gespaard worden. Zo brengen ze o.a. nummers van Clouseau, Het Groenewoud, Rob De Nijs, De Kreuners, Gorki, Wannes Van De Velde, …

Op vrijdag 3 augustus 2018 treed Coverband O’Gazeuse op met een mix van songs en medleys. Tijdens een optreden van O’Gazeuse ontmoeten Kiss en Abba elkaar in een medley, passeren Bob Marley, De Kreuners en Kings Of Leon de revue en behouden Triggerfinger, Soulsister en The Wolfbanes het chauvinisme tegenover The Black Crowes, Robbie Williams of The Black Keys.

Op vrijdag 10 augustus 2018 sluit de all-round coverband Commerwell de Cong é concerten af met “minder evidente” doch daarom niet minder bekende covers van de jaren ’70 tot nu. Daar ze ook over verschillende genres gaan zorgt dat ervoor dat ze steeds aangenaam verrassen in vergelijking met de meer traditionele coverbands.