24 jaar cel voor carnavalsmoord

Gisteren werd F.A. (43) uit Erpe-Mere tot 24 jaar cel veroordeeld door de correctionele rechtbank in Dendermonde.

Hij is de partner van de 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere die in 2015 gedood werd tijdens het carnaval in Aalst. Tijdens het onderzoek ontkende hij aanvankelijk elke betrokkenheid, maar later legde hij alsnog bekentenissen af. Hij lokte haar naar een garagebox en sloeg haar verschillende keren met een hamer op het hoofd. Daarna ging hij op haar zitten om haar te wurgen. Volgens F.A. was er van voorbedachtheid geen sprake, en gebeurde de moord in een opwelling. De correctionele rechtbank achtte daar weinig geloof aan omdat hij enkele dagen voordien de uitvaartverzekering had afgesloten. De maximumstraf voor moord met voorbedachte rade is 30 jaar. Waarschijnlijk is hij daaraan ontsnapt omdat hij oprecht spijt toonde tijdens het proces en hoopt nog een belangrijke rol te spelen in het leven van zijn dochtertje.

Bron Het Nieuwsblad en Het Laatste NieuwsLees meer via onderstaande links

Dader carnavalsmoord veroordeeld tot 24 jaar cel

In T-shirt van dochtertje (11) om vonnis te aanhoren: dader carnavalsmoord Aalst veroordeeld tot 24 jaar cel