TENNIS & PADEL IN LIERDE

Verleden week vrijdag werden de tennis- en padelterreinen, die deel uitmaken van de nieuwe recreatiesite naast de sporthal, opgeleverd.

Nieuwe recreatiezone.

Naast Sporthal De Zandloper is de gemeente Lierde volop bezig met de aanleg van een nieuwe recreatiezone. Deze zal een multifunctioneel sportterrein, twee petanqueterreinen, een skatepark en een Finse piste van 750 meter zal bevatten.

Daarnaast komt er ook een verhard pad zodat ook minder mobiele mensen er, bijvoorbeeld met een rolstoel, zich kunnen komen ontspannen. En zoals Burgemeester Soetens al gekscherend tijdens een gemeenteraad zei: “Ook aan onze plaatselijke wandelclub werd gedacht want ook zij kunnen hierop komen oefenen”.

De kers op de taart zijn echter de drie tennisvelden, twee padelterreinen en een nieuwbouw waarin ook een cafetaria zal worden ondergebracht.

Tennis Club Lierde

TC Lierde Tempelhof werd door een groep van 18 enthousiaste tennisspelers opgericht in 1986 opgericht in taverne Tempelhof te Sint Martens Lierde.

Tien jaar later nam een nieuwe groep het bestuur in handen. Jeugdwerking, interclub, clubblad, kortom alle aspecten van de werking werd nieuw leven in geblazen.

In 2011 kwamen er weerom heel wat nieuwe mensen aan de bestuurstafel  wat voor en nieuwe dynamiek zorgde. Door een nauwere samenwerking met de gemeentelijke sportraad werden er heel wat nieuwe jeugdspelers aangetrokken.

Door de afbraak van Taverne Tempelhof en later het verdwijnen van de pleinen zag het er somber uit voor de club. Men bleef echter niet bij de pakken zitten. Na twee jaar met een grote stacaravan als geimproviseerd clubhuis en in 2017 de verhuis naar Geraardsbergen kan TC Lierde eindelijk terug naar zijn thuisbasis Lierde komen.

De gemeente Lierde stelt de club de drie tennisvelden in smash court (kunstgravel) en twee padelterreinen ter beschikking. En waarschijnlijk tegen het jaareinde de cafetaria in de nieuwbouw als clublokaal.

Gratis kennismaking.

Deze vijf terreinen zullen vooral door TC Lierde gebruikt worden doch kunnen door alle inwoners van Lierde bespeeld worden.

Om iedereen te laten kennismaken met zowel de nieuwe terreinen als de club worden er een aantal kennismakingavonden en -dagen voorzien tussen 25 juni en 1 juli 2018.

Reservatie is wel aanbevolen via gratis.kennismaking.tclierde@gmail.com

Materiaal en enthousiaste begeleiding zijn ter plaatse en een hapje en een drankje word je aangeboden.

Een echte sportieveling kan op 1 juli zelf het bezoek aan TC Lierde combineren met de 30ste Zomertocht van CSC Lierde vzw.

Programma

25 juni 2018     18u — 22u     meet & greet voor Lierdenaren

26 juni 2018     18u — 22u     gemeentebestuur en gemeentepersoneel

27 juni 2018     18u — 22u     tennis & padel @ friends

29 juni 2018     18u — 22u     meet & greet voor Lierdenaren

30 juni 2018     10u — 20u     meet & greet voor Lierdenaren

30 juni 2018     10u — 14u     kids time

1 juli 2018           10u — 20u     meet & greet Lierdenaren

1 juli 2018             17u                       demowedstrijd padel

Vragen en info

Meer informatie kan je steeds bekomen door contact op te nemen met ofwel de sportdienst sportdienst@lierde.be ofwel met de tennisclub tclierde@gmail.com  

 

 

 

 

 

 

Info over hoe te reserveren kan men ook vinden op www.tclierde.be

 

X