Minderjarige vandalen gevat door de politie

Zondagochtend kon de politie enkele jonge vandalen klissen terwijl ze vernielingen aanrichtten op het Stationsplein.

Ze gooiden met tafels en stoelen van horecazaken op het Stationsplein. Er waren zo’n 30 jongeren aanwezig op het plein, vermoedelijk wachtten ze daar op hun eerste trein na de fuif die die nacht plaatsvond in de fuifzaal van de Bevegemse Vijvers. Toen een van hen met stoelen begon te gooien zouden er enkele zijn voorbeeld gevolgd hebben. De politie zag de baldadigheden live via het camera’s die er recent werden geplaatst. Onmiddellijk   gingen enkele ploegen ter plaatse, langs de kanten zodat de jongeren ingesloten werden. Ze stoven uit elkaar, maar de politie kon de meeste toch staande houden. Een van de minderjarige jongeren werd zelfs gearresteerd. Volgens een van de getroffen caf éuitbaters is het wangedrag te linken aan fuiven die niet georganiseerd worden door scholen, want als die een fuif organiseren worden tickets verkocht aan vrienden en familie. Als een andere organisatie de fuif organiseert, wordt er reclame gemaakt via Facebook en zakken zo ook veel jongeren van buiten Zottegem af   naar de fuifzaal. Deze nieuwe vandalenstreken zouden niet gelinkt zijn aan de nacht waarbij 16 auto’s werden gevandaliseerd in Zottegem. Ook niet aan die van vorige week toen een band werd plat gestoken en een auto werd bekrast.