8 nieuwe (en interessante!) opleidingen voor SABK en SAMWD Zottegem

Minister van Onderwijs Crevits keurde 8 nieuwe opleidingen goed voor de Stedelijke Academie Muziek Woord en Dans én voor de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Zottegem.

Burgemeester Jenne De Potter, tevens Vlaams Parlementslid en lid van de commissie Onderwijs reageert tevreden: “E én van de grote nieuwigheden is de mogelijkheid die we hebben gecre ëerd om met de opleidingen muziek, woordkunst-drama vanaf de leeftijd van 6 jaar (eerste graad) te starten.  Dit is een belangrijke nieuwe mogelijkheid gecre ëerd door het Decreet Deeltijds Kunstonderwijs dat eind februari in het Vlaams Parlement werd goedgekeurd en waar onze academie heeft op ingetekend.   De Minister heeft dit extra aanbod nu goedgekeurd.   We vinden deze optie bijzonder belangrijk omdat wij op die manier kinderen al op jonge leeftijd de liefde voor cultuur, voor muziek, voor woordkunst kunnen bijbrengen.”

De andere nieuwe opleiding die zijn goedgekeurd zijn voor SAMWD, de opleiding “specialisatie Muziek”, de “specialisatie Dans”, de “specialisatie Woordkunst-Drama”, de “kortlopende studierichting Schrijver”, “woordkunstcultuur, dramacultuur en recensent”.

Voor de SABK is de opleiding “beeldende en audiovisuele cultuur en recensent” goedgekeurd.

“Het Kunstonderwijs staat op bijzonder hoog niveau in onze stad”, geeft De Potter nog mee.   “Dit is een troef die we koesteren. Met de nieuwe opleidingen zetten we opnieuw een stap vooruit; Mijn appreciatie dan ook voor het werk van de Directeurs, het lerarenkorps en de ondersteunende diensten.”