Morgen eerste Cong é Concert in Lierde.

Eerste uit reeks van drie.

Morgenavond mag V(laamse) C(overband) De Gies de spits afbijten van de reeks Cong é Concerten te Lierde.

Hun repertoire bestaat uit minder verwachte nummers van de Nederlandse taal overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance waarbij zweet nog stembanden gespaard worden.

Zo brengen ze o.a. nummers van Clouseau, Het Groenewoud, Rob De Nijs, De Kreuners, Gorki, Wannes Van De Velde, …

Organisator

Het gemeentebestuur, cultuurdienst en Cultuurraad gaan voor de organisatie van deze concerten in zee met vzw KAVA.

vzw KAVA (Kulturele Ambiance Via Artiesten) is een, in Hemelveerdegem gevestigde, vereniging die als doel heeft om de juiste match te maken tussen events organisatoren en artiesten.

Waar en wanneer

Het (gratis) concert gaat door op het “Gemeenteplein”, de parking tussen loods en het gemeentehuis, dat bij deze gelegenheid zal omgetoverd worden tot een sfeervol pleintje met een podium en eet- en drankkraampjes.

Het optreden start om 20 uur doch om iedereen al wat in Cong é stemming te brengen gaat de bar een uurtje vroeger open.

Bij slecht weer gaat het optreden in de feestzaal van OC De Lier door.

Overige concerten

Op vrijdag 3 augustus 2018 treed Party band O’Gazeuse op met een mix van songs en medleys. Tijdens een optreden van O’Gazeuse ontmoeten Kiss en Abba elkaar in een medley, passeren Bob Marley, De Kreuners en Kings Of Leon de revue en behouden Triggerfinger, Soulsister en The Wolfbanes het chauvinisme tegenover The Black Crowes, Robbie Williams of The Black Keys.

 

 

Op vrijdag 10 augustus 2018 sluit de all-round coverband Commerwell de Cong é concerten af met “minder evidente” doch daarom niet minder bekende covers van de jaren ’70 tot nu. Daar ze ook over verschillende genres gaan zorgt ervoor dat ze steeds aangenaam verrassen in vergelijking met de meer traditionele coverbands.