Mellenaar Arthur Senrame en Jules Hesters pakken goud op EK baanwielrennen in Aigle.


In het Zwitserse Aigle hebben onze regio jongens het uitstekend gedaan. Mellenaar Arthur Senrame won goud in het onderdeel scratch bij de junioren en Gentenaar Jules Hesters won de afvalling bij de U23.

Arthur Senrame kon het zelf bijna niet geloven en reed met de tranen in de ogen over de aankomstlijn. In juli won hij nog de wegkoers in Merelbeke —Kwenenbos en toen we hem daar interviewden droomde hij er van om naar het EK te gaan. Hij kreeg uiteindelijk zijn kans om eens mee te gaan naar een groot kampioenschap en maakte het dan op deze schitterende manier af. De Mellenaar die uitkomt voor het Van Den Hauwe cycling team liet in de scratch een Pool en een Griek achter zich en kroonde zich meteen tot Europees kampioen. Hij was de enige die een ronde kon nemen op de rest van het peleton gedurende deze 10 km durende wedstrijd.

Gentenaar Jules Hesters, die uitkomt voor het VDM Van Durme Michiels-Trawobo cycling team, liet in de afvalling zien wat hij in zijn mars heeft. Hij begon er pas in te geloven nadat hij bij de laatste 5 renners was die overbleven om voor de medailles te strijden. Uiteindelijk klopte hij Rus Alexandr Smirnov en de Wit-Rus Yauheni Karaliok. Hesters werd twee jaar geleden ook al Europees kampioen scratch bij de junioren. Hij weet blijkbaar wat winnen is. Nu wordt het vooral uitkijken naar de ploegkoers die hij samen zal rijden met Robbe Ghys. Ook bij de dames behaalden de Belgen al een medaille met Shary Bossuyt die met de zilveren medaille mocht pronken. (Erwin De Clercq — foto KB)