Wandelaars en fietsers komen aan hun trekken tijdens Oost-Vlaanderens Mooiste

Zottegem is gedurende 3 jaar de gaststad van het fiets- en wandelevenement, dat naar analogie met West-Vlaanderens-mooiste nu ook onze provincie aandoet.

Burgemeester Jenne De Potter ziet een unieke kans om via het sportieve evenement de troeven van Zottegem en haar omgeving in de kijker te plaatsen.  Oost-Vlaanderens Mooiste is een tweedaags fiets- en wandelevenement in Zottegem. Het concept komt overgewaaid van onze westerburen, waar in Roeselare West-Vlaanderens-mooiste is uitgegroeid tot een succesvolle vierdaagse.

“Toen wielerblad GRINTA me vorig jaar opbelde met de vraag of we het zagen zitten om in Zottegem Oost-Vlaanderens-mooiste te organiseren heb in onmiddellijk ja gezegd,” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Het fiets- en wandelevenement Oost-Vlaanderens-mooiste is een ideale manier om Zottegem in de kijker te plaatsen. Het sportevenement past ook in onze strategie om Zottegem te profileren als wielerstad, met het Dorp van de Ronde, de GP stad Zottegem en vele andere grote en kleine, nationale en internationale wedstrijden. Daarnaast is het een ideale manier om mensen naar onze stad te lokken en hen te laten kennismaken met de troeven van Zottegem en haar mooie omgeving, zoals onze 3 kastelen, de historische figuur Egmont en onze talrijke groene parels. Zottegem is een paradijs voor fietsers en wandelaars en daarop willen wij inzetten.”

Oost-Vlaanderens Mooiste is een unieke samenwerking tussen stad Zottegem, 3 wielertoeristenclubs (WTC Leeuwergem, WTC De Hert en WTC Erwetegem), Sporta (dat tot 2016 Ringkarond organiseerde) en Wandelclub Egmont. Ondersteunende partners zijn Volvo D’Hondt, Doltcini, Powerbar en Grinta. Samen namen ze het engagement om sowieso 3 jaar lang het evenement te organiseren. Zowel de sportieve fietser, mountainbikers, de recreatieve fietsers, gezinnen met kinderen en wandelaars zullen aan hun trekken komen op zaterdag en zondag.

Meer info via  www.oostvlaanderensmooiste.be

X