60 extra woongelegenheden in woonzorgcentrum Egmont

 “De totaal vernieuwde vleugel ‘Velzeke’ van ons woonzorgcentrum Egmont is klaar,” dat laat Zottegems OCMW-voorzitter Kurt De Loor weten.

“Met de ingebruikname van onze totaal vernieuwde vleugel komt er een eind aan de werken aan ons woonzorgcentrum.  De totaal gerenoveerde ‘Blok B’, kreeg de naam van de deelgemeente ‘Velzeke’ mee en telt 60 woongelegenheden, verspreid over drie verdiepingen. Er zijn ook zes woningen voorzien voor koppels. Elke verdieping heeft een moderne leefruimte met een zithoek, een open keuken en een verpleegpost. De kamers zelf zijn voorzien van de laatste snufjes en werden zeer comfortabel ingericht. Ook de badkamers werden volledig vernieuwd en zijn voorzien van bad en douche. Op het gelijkvloers is een leuk terras met lounge en een tuin voorzien, waar bewoners kunnen genieten van het zonnetje.”

De transformatie van het oude rusthuis ‘Ter Deinsbeke’, naar het nagelnieuwe woonzorgcentrum ‘Egmont’ kadert ook in het Masterplan dat tien jaar geleden door Kurt De Loor werd uitgetekend en nu helemaal gerealiseerd werd. “Op tien jaar tijd hebben we de ouderenzorg in onze stad compleet vernieuwd.  Met dit masterplan hebben we de ouderenzorg in onze stad volledig hertekend, we spelen nu in de Champions League van de ouderenzorg en daar mogen we zeer fier op zijn.

Binnenkort wordt de oude vleugel (Blok C) afgebroken en wordt  voor het woonzorgcentrum ook een groene parkeerruimte aangelegd.

X