Fietser in levensgevaar na ongeval in Zwalm

Gisteren raakte een fietser levensgevaarlijk gewond na een ongeval op de Dikkelsebaan in Dikkele.

Het ongeval gebeurde ’s ochtends, omstreeks 09u00. De fietser, een 24-jarige vrouw uit Gent, botste tegen een bestelwagen in een scherpe bocht van de Dikkelsebaan. De bestuurder van de bestelwagen, een 24-jarige man uit Zwalm, deed er vooraf nog alles aan om de aanrijding te vermijden en stond op het moment van de aanrijding zelfs stil, maar de aanrijding vermijden lukte niet meer. De fietser raakte zwaargewond en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Daarna werd ze in kritieke toestand naar UZ Gent gevoerd. De bestuurder van de bestelwagen van de bestelwagen werd onderworpen aan een alcoholcontrole, hij had niet gedronken. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die de precieze omstandigheden van het ongeval moet uitklaren.