Morgen kiezen, maar vanavond eerst… Bierhappening in Zottegem. Sant é!

Vanavond verzamelen 25 brouwerijen in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers voor de 25ste editie van de nationale Bles-bierhappening.

Bezoekers kunnen hun nieuwste brouwsels proeven en zoals de traditie het wil lanceert de populaire biervereniging er een eigen speciaalbier: Jubbles. Aan het concept van de bierhappening is na al die jaren amper iets gewijzigd. “We focussen op brouwerijen uit de streek en op kleinere brouwerijen met minder gekende bieren die aandacht verdienen”, aldus Bles-voorzitter Johan De Vleesschouwer.

“Voor 10 euro kan je aan de ingang een starterspakket kopen waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Het bevat enkele jetons waarmee je een bier naar keuze kan gaan proeven aan een van de standen en ook proefglas dat je na afloop kan inruilen van 3 euro. Iedereen krijgt ook een bierlijst mee waarop de deelnemende brouwerijen staan vermeld en de kleur en het alcoholpercentage van de bieren die ze aanbieden. Naar goede gewoonte zitten daar enkele primeurs tussen, die alleen al maken het meer dan de moeite om langs te komen.” De laatste jaren wordt ook hard ingezet op foodparing. Dit jaar komen  Traiteur CasaFlorie uit Hillegem en de Bierolade bierolade langs.

Kaarten voor de bierhappening kosten 2 euro, maar via www.bles.be kan je vrijkaarten downloaden en printen.

X