Groen Merelbeke vraagt hertelling van de verkiezingsresultaten.

Persbericht Merelbeke

Groen Merelbeke heeft beslist om een hertelling te vragen van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Lijsttrekker Stefaan Van Hecke: “Er zijn diverse onregelmatigheden en fouten vastgesteld bij de telling van de stemmen in Merelbeke, die wel degelijk een impact kunnen hebben gehad op het verkiezingsresultaat. Daarom heeft Groen beslist om een hertelling te vragen. Hierbij is Groen niet over één nacht ijs gegaan. De beslissing is genomen na grondig onderzoek van de vaststellingen die alle getuigen bij de 9 telbureaus hebben verzameld, en na extern juridisch advies.”

Groen was de grote winnaar van de verkiezingen in Merelbeke. Het won maar liefst 5,9% om een historisch resultaat van 23,72% neer te zetten, uniek voor een Groene partij in Vlaanderen. Groen strandde evenwel op 6 zetels. Ze kwam slechts 5 stemmen te kort voor een 7de zetel. Twee stemmen extra zou zelfs volstaan indien één bepaalde partij 2 stemmen minder zou halen.

Groen zal een grondig gemotiveerd verzoekschrift neerleggen bij de Raad voor de Verkiezingsbetwistingen dat dan moet oordelen over deze vraag tot hertelling.

 

Meer info:

Stefaan Van Hecke

0486 67 83 53

X