Nieuw Schepencollege in Geraardsbergen. Geeft burgemeester De Padt de fakkel na 4 jaar door?

De samenstelling van het nieuwe College van Burgemeester en Schepen is bekend. In het college zetelen nu acht schepen, dat is één minder. Vijf zitjes zijn voorbehouden voor de Open VLD en drie voor de CD&V. De liberalen behielden met de verkiezingen wel hun aantal zitjes, maar verloren 6% van de stemmen, terwijl de CD&V een forst winst boekte. Ze behouden drie schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.

De nieuwe schepenen
De Open VLD schuift Kristin Vangeyte, V éronique Fontaine, Ann Panis en Martine Duwyn naar voor, terwijl de CD&V inzet op Fernand Van Trimpont, David Larmuseau en Veerle Mertens. Voorzitter van de gemeenteraad wordt de neofiet Rudy Fr éderic.

Verrassend is dat er een aantal nieuwe bevoegdheden in het leven worden geroepen. Voortaan zal er een schepen bevoegd zijn voor eenzaamheid en dierenwelzijn. Daarmee tracht de nieuwe bestuursploeg een aantal nieuwe maatschappelijke behoeften te lenigen. De dorpsraden krijgen financi ële verantwoordelijkheid. De CD&V wordt verantwoordelijk voor openbare werken en mobiliteit, en wil inzetten op goede wegen, voetpaden en fietspaden. De renovatie van het abdijpark wordt eindelijk aangepakt. De strijd tegen kinderarmoede wordt opgevoerd.

Fakkel doorgeven…
Er circuleren reeds een tijdje geruchten over het feit dat Guido De Padt zijn komende mandaat niet volledig zal uitdienen en de fakkel na vier jaar zal doorgeven aan zijn opvolger. Of daarover afspraken zijn vastgelegd in de nieuwe bestuursovereenkomst, wou De Padt niet bevestigen.

Julien Borremans

X