Dag van de Ambachten – Brouwerij Gemeldorp.

Dag van de Ambachten — het concept

Deze Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat open staat voor alle ambachten in Belgi ë. Het is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO’s en Zelfstandigen. De eerste editie ging door in 2006 en sindsdien stijgt de populariteit zowel bij de ambachtslieden als bij de bezoekers.

Het is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend.

Editie 2018

De 12e editie van de Dag van de Ambachten vindt plaats op 18 november 2018. De editie van dit jaar is voor het eerst enkel toegankelijk voor de ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben gekregen van de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Bijna 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning, die gepaard gaat met het logo “Erkend Ambacht”. Om deze reden kan het grote publiek ook dit jaar weer de ateliers van talrijke erkende ambachtslieden gratis bezoeken en meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.

Welke ambachten ?

De “traditionele” ambachten – aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking, keramiek, … – zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar dit jaar merken we ook de opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is dus, volgens de woordvoerder van de FOD Economie, bij elke editie vernieuwend zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten.

Brouwerij Gemeldorp — Lierde

Deze erkende ambachtelijke brouwerij zet die dag zijn deuren open voor wie het brouwproces van dichtbij wilt zien.

“Wij brouwen steeds bieren met natuurlijke grondstoffen zonder toevoeging van stabilisatoren. Hierdoor laten onze bieren zich zeer goed drinken en zijn ze goed verteerbaar. Tevens brouwen we glutenarm!”  weet brouwer Danny De Keuleneire ons te vertellen.

Op de komende Dag van de Ambachten leggen we onze filosofie, ambacht en het brouwproces uit. Plus dat we dit keer ook demonstreren hoe we mede of honingwijn maken” voegt hij er met een knipoog aan toe.

De brouwerij is gevestigd aan de Elleboogstraat 29 te Deftinge (Lierde).

Openingsuren: van 10u00 tot 18u00

Info

Alle informatie i.v.m. de Dag van de Ambachten en de lijst met deelnemende ambachtslui kan men vinden op: http://www.dagvandeambachten.be/nl/

Alle informatie i.v.m. Brouwerij Gemeldorp kan men vinden op: http://www.br-gemeldorp.com/

X