Balegem – Berg wordt mekka voor cyclocrossliefhebbers

Het wielercomit é Berg organiseert op zondag 23 december in Balegem zijn jaarlijkse kerstcyclocross. Vanaf 11 u tot 16 u krijg je op de Berg een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Liefhebbers van veldrijden maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de masters B, masters C + D, masters A, nieuwelingen, junioren, beloften en elite zonder contract te volgen in Balegem — Berg. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Eindejaarsfeer, muziek, sportief vermaak, heroïsche duels, parcours waar enkel de allersterksten kunnen winnen, geurende hamburgers, de onvermijdelijke pintjes bier, Kerstman, uitpuilend caf é De Steenput én bijna voortdurend een klad passerende veldrijders: de ingredi ënten van de kerstcyclocross in Balegem — Berg. ‘Gelukkig kunnen we rekenen op veel behulpzame handen. We hebben inderdaad een schare medewerkers nodig om zo’n cyclocross in goede banen te leiden, we kunnen gelukkig rekenen op de steun van het gemeentebestuur, het wielercomit é Berg, de sponsors, MPOS, seingevers, de lokale politie en Het Laatste Nieuws, we zijn hen enorm dankbaar’, weten Rudy Colman en Conny Van Herreweghe, de drijvende krachten achter de organisatie. Uit alle hoeken van Vlaanderen komen cyclocrossliefhebbers afgezakt naar Balegem. Velen tekenen elk jaar opnieuw present. De cyclocross in Balegem blijft immens populair. Het wielercomit é garandeert spannende wedstrijden, in het unieke decor van den Berg in Balegem. De organisatoren hopen op aangenaam winterweer én een ware volkstoeloop.
Veel cyclocrossliefhebbers vinden die koers in de kerstperiode een mooie dag. Ze lopen tussen het volk, drinken pintjes, nippen aan hartversterkertjes, de blijmoedigheid die je dan in den Berg aantreft, dat is schitterend toch. Ze zijn begaan met de koersen, mensen die je anders zelden ziet, komen dan naar de Berg in Balegem. Rudy en Conny, hun hart blijft groot voor de wielersport. Organiseren is hen op het lijf geschreven. Hun leven. Ze gaan al jarenlang de uitdaging niet uit de weg. Balegem wordt op zondag 23 december het mekka voor de wielerliefhebbers. Het wielercomit é Balegem — Berg nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor het wielerevenement. Uiteindelijk cre ëert men in Balegem een mooi wielerevenement, niet alleen voor de wielerliefhebbers in de fusiegemeente Oosterzele maar voor gans wieler-minnend Vlaanderen. Wees getuige van het wielerfeest.
Programma
Zondag 23 december: starttijden: 11 u (masters B & masters C en D), 12 u (amateurs & masters A), 13 u (nieuwelingen), 14 u (junioren), 15 u (beloften & elite zonder contract). Info: Rudy en Conny Colman — Van Herreweghe, Caf é — Feestzaal De Steenput, Berg 11, Balegem, 09 / 362 63 65.           Reporter 17