Marco’s Experiment het streek biertje van de Lange Munte

Scheldewindeke:Het begon allemaal met een experiment…Davy Accou, bierliefhebber, wist wel wat hij wou, toen hij eind 2017 aanklopte bij zijn vriend/hobbybrouwer Pieter Matton.

Pieter had zijn studies Zythologie met glans volbracht en was met zijn zelf opgerichte Brouwerij Hop al een tijdje aan het knutselen aan vernieuwende en fel gesmaakte biertjes. Maar Davy had een heel speciaal bier in gedachten.. Zijn doel: een volmondig blond bier produceren, met een lichte bitterheid en een vleugje citrus, in combinatie met een gemiddelde afdronk, die zeker niet langer blijft hangen dan nodig! En dus werd er ge geëxperimenteerd maar wel op basis van grondig opzoekingswerk!  Al van de derde poging was het prijs! Het “Experiment” had een lichte troebelheid, een alcoholpercentage van 7,5    en … smaakte echt heerlijk! Tevreden en trots over het resultaat liet Davy, zijn recentste biertje proeven aan Luc De Smet, zaakvoerder bij Marco.   Luc was verrast en opgetogen en zag meteen potentieel in het Experiment. Vanaf dan was “Marco’s Experiment” geboren! Door de aanhoudende interesse werd besloten om er samen vol voor te gaan en van Marco’s Experiment een gevestigde waarde te maken in het Belgische bierlandschap!   De start van een succesverhaal!

Ideaal als valentijn tip.

Dit lekkere biertje is ondertussen onder andere te koop bij Het Zoeteke en drankenhandel Ginstbronnen te Oosterzele.