Zottegemse brandmannen lopen stage in Florida

Zottegemnaren Sander Doesburg en Giovanni De Tandt, beiden vrijwilliger bij Brandweerzone Vlaamse Ardennen post Zottegem, kregen de eer deel te nemen aan een stageprogramma van Fire Observers.

Zondag vertrokken ze met heel wat enthousiasme richting de brandweerdienst van Tampa, Florida. Samen met 8 andere leden uit zowel Belgi ë als   Nederland lopen ze daar stage bij de lokale brandweer. Ze zullen de drukste posten en eenheden toegewezen krijgen om van daaruit mee uit te rukken naar allerhande interventies. Uiteraard staan er ook nog enkele oefenmomenten en werkbezoeken op het programma.

Na afloop van de stage trekken ze eerst nog een aantal dagen Florida door als toeristen, waar ze onder meer verblijven in Orlando, Daytona Beach, Miami en de Florida Keys. Op 16 maart zullen ze ook mee oplopen in de Delray Beach St Patrick’s Day Parade. De voorziene terugkeer van de groep staat gepland op 21 maart, waarna Sander en Giovanni zich opnieuw ten volle kunnen inzetten om de Zottegemse burgers (en omstreken) met hart en ziel verder te helpen.